Biografie

Een avond met FatMouth laat zich het beste omschrijven als één groot feest, waar diverse varianten van rock, funk, rock ‘n’ roll en de blues de revue passeren.

 

Geschiedenis

Sinds begin 2001 bestaat de muzikale formatie FatMouth. Na bijna 13 jaar Blue Dirt zijn David Stolze (gitaar/zang) en Tom van Ek (basgitaar/zang) met zanger & blues harp speler Erik Zonneveld en drummer Stefan Erents begonnen met het opbouwen van een nieuwe sound waarin de voornamelijk zelfgeschreven nummers vertellen over het leven met de blues. Nadat de bandleden voor een periode van ongeveer drie jaar andere muzikale uitdagingen waren aangegaan is in het voorjaar van 2013 besloten dat de wereld echt niet zonder FatMouth kan. Deze periode van 3 jaar is benut voor bezinning en het opdoen van nieuwe inspiratie. Deze inspiratie is en wordt de komende periode omgezet in een nieuw repertoire dat zich het beste omschrijft als raw swinging Blues Rock. De eerste optredens zijn alweer achter de rug en waren weer als vanouds.

De band

Een avond met FatMouth laat zich het beste omschrijven als één groot feest, waar diverse varianten van rock, funk, rock ’n roll en de blues de revue passeren. Rauwe, recht voor zijn raap bluesrock wordt moeiteloos afgewisseld met opzwepende rock ’n roll waarbij David de snaren van zijn gitaar op onnavolgbare wijze geselt. Daarna liefkoost hij zijn instrument tijdens een slow blues alsof hij zijn eigen vrouw of juist die van een ander in handen heeft, maar laat het daarna weer uitgillen tijdens het snellere werk. De grommende bas van Tom is voelbaar tot in de darmen en wanneer hij overgaat tot het snellere funk, slap en plukwerk, klimmen ook de laatste toeschouwers enthousiast op de tafels. Stefan laat zijn gevoel en techniek doorklinken in een stevige beat die niemand onberoerd laat, terwijl hij de absolute finesses van het ritme tot uiting laat komen tijdens het meer delicate spel. Dit alles vormt de basis voor de emoties die doorklinken in de stem van Erik, die kan bogen op techniek en gevoel.

De optredens

Soms worden de elektrische instrumenten verruild voor akoestische gitaren, Contra bas, Cajon en een paar handtrommels waardoor de heren ook een intieme sfeer kunnen neerzetten. Recentelijk heeft FatMouth zich op deze manier ook bewezen op straten en boulevards, waarbij argeloze voorbijgangers worden getrakteerd op een middag onvervalst akoestisch swing en blues genot. Succes gegarandeerd!.

Kortom, FatMouth kan alles aan, van een rustige zondag middag tot de grootste podia gevuld met stampende muziek waar de vonken vanaf springen.

 

FatMouth 2018 © ALL RIGHTS RESERVED.